Svi iz PDK, a ostali!?

Dvadeset i dva kandidata iz redova Demokratske partije Kosova (PDK) namjerava da postane dio Vlade "Muja III". Njihova imena su već i službeno predložena od strane gradonačelnika opštine Prizren, Ramadana Muje.

Međutim, očekuje se da ova brojka bude povećana.

Ukoliko PDK ne poveća broj direktorijata, onda će on u izvršnoj vlasti imati samo sedam direktora. Ostali dio ove vlasti pripašće drugim političkim partijama koje su ušle u koaliciju.

Izvori portala "PrizrenPress" su izjavili da ambicije mnogih da postanu direktori direktorijata su doprinijele kašnjenju osnivanja nove vlade Ramadana Muje.

"Sam broj predloženih jasno govori da su ambicije za postankom dijela nove vlade "Muja III" veoma velike. Svi bi da postanu dio ove vlade", rekao je izvor. Isti izvor dodaje da broj kandidata za članove Vlade "Muja III" još uvijek može porasti.

"Postoji mogućnost da i neki drugi podogranci daju svoje prijedloge."

Iako je prošlo više od dva mjeseca od kada su izbori završeni, PDK u Prizrenu nije uspio da oformi novu izvršnu vlast. Gradonačelnik Muja je krajem godine obećao da će uskoro izabrati novu vladu, ali takvo što se još uvijek nije dogodilo.

U međuvremenu, koalicione partije, partije iz opozicije i civilno društvo su zatražile od gradonačelnika Ramadana Muje da što brže oformi novu vladu u Prizrenu.

Predstavnici KDI-a, su također predložili Ramadanu Muji da ne povećava broj direktorijata kako bi ispunio ambicije pojedinih političkih ličnosti.