Dio kulturnog nasljeđa nevećinskih zajednica

Rušenje osnovne škole stare 109 godina u selu Drajčići obustavljeno je, a prema riječima ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibora Jevtića, narednih dana "založiće se da se rušenje potpuno zabrani".

Kako je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima rekao Jevtić, usmenim zahjtevom je obavjestio opštinu Prizren, da je objekat dio kulturnog nasljeđa nevećinskih zajednica koje žive u Drajčićima i da je bilo potrebno pronaći rješenje prije odluke da se počne rušenje škole. 
Jevtić je rekao da je na njegovo insistiranje i zahtjev obustavljeno rušenje škole, a kako je naveo, založiće se i da se rušenje u potpunosti zabrani.
”Očekujem da nadležni organi u opštini Prizren uzmu u obzir značaj ovog objekta za sve mještane Drajčića, ali i ne samo za njih, već za pripadnike nevećinskih zajednica u cjelini. Mora se naći alternativno rješenje. Jednostavno, kulturno nasljeđe koje ima poseban značaj za srpsku zajednicu, ali i ostale zajednice na Kosovu, mora biti posebno tretirano i zaštićeno” rekao je Jevtić.
”O ovome ću sutra razgovarati i sa kolegom ministrom obrazovanja”, rekao je Jevtić.