Sporazum saradnje SDA - DU

Zafir Berisha dokazao, kako u ratu tako i u politici da je jedini lider koji je stajao pored svih građana Prizrena, bez obzira na vjeru i etničku pripadnost, rekao je predsjednik SDA za Prizren, Zuljvija Ibra, prenosi portal "Gazeta e Prizrenit".

Predsjednik Stranke Demokratske akcije (SDA) za Prizren, Zuljvija Ibra nakon dogovora s Demokratskom unijom (DU), na čijem je čelu Zafir Berisha je rekao:

"Obaviještavamo sve glasače i simpatizere SDA, kao i bošnjačku zajednicu u Prizrenu i okolini, da smo postigli sporazum saradnje za lokalne izbore koji će se održati 3. novembra o izboru gradonačelnika Prizrena, da podržimo gospodina Zafira Berishu iz redova Demokratske unije za gradonačelnika Prizrena".

Gospodin Ibra je između ostalog rekao da je Zafir Berisha dokazao, kako u ratu tako i u politici da je jedini lider koji je stajao pored svih građana Prizrena, bez obzira na vjeru i etničku pripadnost.

Predsjednik Demokratske unije Zafir Berisha je nakon razgovora s predsjednikom SDA dr Numanom Balićem, zahvalio za njegovu podršku i lideru SDA u Prizrenu Zuljviji Ibra obećao iskrenu posvećenost i saradnju u izbornoj kampanji i zajedničkom upravljanja nakon izbora 3. novembra.

Lider Demokratske unije i kandidat za gradonačelnika Prizrena Zafir Berisha je ovom prilikom kazao da se pred nama pojavljuje zadatak da se gradu Prizrenu vrati nada i uz podršku građana iz svih zajednica koji žive u Prizrenu penzioniše korupcijsku vladavinu u ovom gradu.