Podaci Policije Kosova u Prizrenu

Prizren je drugog dana ove godine potreslo jedno teško ubistvo. Svađa između dvije osobe u lokalu Tržnog centra "Ben-af" je završila tragično smrću jednog od učesnika u svađi. Ovo ubistvo je ocijenjeno kao loša vijest za početak ove godine u Prizrenu.

Osam mjeseci nakon ovog prvog ubistva, Policija u Prizrenu je procjenila da je u regionu Prizrena ove godine opao broj ubistava. Glasnogovornik Policije Kosova, Hazir Berisha je rekao da je tokom ovih mjeseci u regionu Prizrena zabilježeno samo četiri ubistva. Prema njegovim riječima, u odnosu na prošlu godinu broj ubistava smanjen.

"Ove godine smo imali samo četiri ubistva, ali je prošle godine ta brojka iznosila 14", rekao je Berisha.

On procjenjuje da je sigurnosna situacija u regiji Prizrena, tokom ovih mjeseci bila mirna i stabilna.

"Generalno sigurnosna situacija je mirna i stabilna. Nadamo se da će ova godina završiti dobro i bez većih incidenata", rekao je Berisha.

Broj smrtnih slučajeva u osam mjeseci ove godine smanjen je i u saobraćajnim nesrećama. Glasnogovornik Berisha je rekao da bez obzira na saobraćajne nesreće u posljednjih nekoliko mjeseci, tokom ovih mjeseci je zabilježeno samo 9 smrtnih slučajeva.

"Još uvijek ova godina nije okončana, ali smo do sada smo imali devet smrtnih slučajeva u saobraćaju, a prošle godine smo imali 24 smrtnih slučajeva", rekao je Berisha.