Sastavljanje liste propraćeno tenzijama

Sastavljanje liste kandidata za odbornike Skupštine opštine, u Ogranku LDK-a u Prizrenu propraćeno je tenzijama. Čak su i članovi ove partije prijetili dužnosnicima ogranka i liderstvu, u znak nezadovoljstva njihovim neuključivanjem na ovu listu za izbore od 3. novembra.

Zvaničnici Regionalne Policije u Prizrena su za medije potvrdili da su dvije osobe pritvorene zbog sumnje da su prijetili, pošto su prethodno dužnosnici ogranka LDK-a slučaj prijavili policiji, piše "Koha Ditore".

U međuvremenu, Nderim Gashi iz departamenta za informisanje Ogranka LDK-a u Prizrenu je potvrdio da se incident desio u kancelarijama stranke, koji se, prema njegovim riječima, dogodio u dva slučaja.

"Došlo je do remećenja reda od strane tri osobe (oca sa dva sina), koji su željeli da uđu na listu kandidata za odbornike silom. Objasnili smo im da ne možemo na ovaj način da ih stavimo na listu, pošto su kriteriji prethodno utvrđeni", rekao je Gashi.

Prema njegovim riječima, u prvom incidentu prijetnje su bile usmerene spram dužnosnika Ogranka LDK-a, kao i protiv predsjednika Eqrema Kryeziua, koji tada nije bio u prostorijama Ogranka.