Nakon održavanja izborne skupštine

Fizički incident je izbio kasno sinoć u naselju Arbana u Prizrenu. Protagonisti ovog napada su bili aktivisti Demokratske partije Kosova (PDK). Jedan aktivista je povređen i isti je poslat u hitnu službu na liječenje, prenosi portal "Indeksonline".

Portal je kontaktirao sa povređenom osobom u ovom incidentu. Nexhemdin Krasniqi, aktivista ogranka PDK-a u Prizrenu je izjavio da je bio napadnut sinoć nakon održavanja izborne skupštine u naselju "Arbana".

On je rekao da je bio napadnut od strane Samira Hoxhe, iako on nije nimalo bio uključen u debati koju je imao sa Albanom Balaj.
 
"Rekao mi je da e ne ponašam kao magarac i odmah me udario (Samir)", izjavio je Krasniqi, dodavši da su odmah uleteli drugi aktivisti i smirili situaciju.

Krasniqi je kazao da je odmah obavijestio policiju i da o ovom napadu ima i liječnički nalaz.
 
Indeksonline je pokušavao kontaktirati i Samira Hoxhu, ali kontakt sa njim je bio nemoguć.
 
On je za jedan lokalni medij u Prizrenu negirao da je napao nekoga na izbornoj skupštini PDK-a. "Ne, nije tačno. On želi da me na ovaj način ucjeni", rekao je Hoxha.

Slučaj napada i zlostavljanja potvrdili su i u Regionalnoj policiji u Prizrenu.
 
Kapetan Hazir Berisha, glasnogovornik Policije u Prizrenu je izjavio za portal "Indeksonline" da je slučaj prijavljen od strane žrtve negdje oko 20:30 časova.

On je rekao da je žrtva izjavila da je fizički napadnuta u školi "Ibrahim Fehmiu" od strane njemu poznate osobe.

Prema riječima Berishe, žrtva je rekla u policiji da je fizički napadnuta od strane osumnjičenog za kojim policija traga.
 
O slučaju je informisan i tužilac koji je dao ovlaštenje istražnim organima da preuzmu slučaj.