Podrška farmerima u opštini Dragaš

U prostorijama opštinske sale u Dragašu UN FAO je sa lokalnim farmerskim organizacijama potpisao primopredaju donacija u vidu poljoprivrednih mašina i kompjutera.

Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) u sklopu projekta “Razvoj pomoći poljoprivrednicima u udaljenim dijelovima Crne Gore i Kosova“ (Development Assistance to Farmers in Remote Areas of Montenegro and Kosovo) koji se realizuje od 2006. godine i koji traje do sredine ove godine izvršila je primopredaju donacija koje su dosad bile u vlasništvu FAO organizacije a koje su koristili lokalni farmeri.
Formirane farmerske organizacije su dobile u svom vlasništvu poljoprivredne mašine, dok su klubovi mladih farmera dobili u trajnom vlasništvu po jedan kompjuter. 
Afrim Sharku, predstavnik u kancelariji FAO u Dragašu je istakao da su svi ciljevi tokom realizacije ovog projekta ispunjeni i da mu je zadovoljstvo što će farmeri dobiti poljoprivredne mašine koje će njima koristiti u budućnosti. 
"Osim poljoprivrednih mašina, farmeri su proteklih godina aktivno učestvovali u aktivnostima posvećenim poljoprivredi. Bili su na mnogim sajmovima poljoprivrede, kako na Kosovu tako i u regionu”, rekao je Sharku. 
Sa ovim su saglasni i lokalni farmeri koji nisu krili zadovoljstvo što dobijaju poljoprivredne mašine. Oni se nadaju da će FAO nastaviti da podržava lokalne farmere koji pokušavaju da u ovim teškim godinama prevaziđu krizu. 
Projekat je na Kosovu realizovan u ruralnim sredinama opštine Dragaš, Dečane, Prizren i Štrpce.