Za 300 eura bi zatvorio istragu

Adem Dakaj, regionalni istražitelj Policije Kosova u Prizrenu, uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je primio mito od nekih građana. On je uhapšen od strane službenika Policijskog inspektorata Kosova, koji su vršili istragu slučaja nakon dojave koju su poslali oštećeni. Istražitelj Dakaj je obećao nekim ljudima protiv kojih je vršio istragu da u zamjenu za 300 eura on će zatvoriti sluča, rekli su izvori unutar Tužilaštva.

Na osnovu izvora lista "Tribuna" unutar tužilaštva, s obzirom da je istražitelj bio jako sumnjiv i zaista je htio da zatvori slučaj za male pare, oni su pokrenula opširnu operaciju istrage, te su uspjeli uhvatiti policajca na djelu, simulirajući slučaj i slijedeći osobu koja je trebala dati mito istražitelju.

"Došlo je do simulacije slučaja na osnovu informacija koje su postojale, što se pokazalo istinitim i proizišlo je iz toga da je policajac na sastanku zaista uzeo novac. U tom slučaju odmah su reagovali službenici Policijskog inspektorata Kosova i uhapsili ga", rekao je izvor koji je želeo biti anoniman.

Povodom hapšenja policajca i Policijski inspektorat Kosova je izdao saopštenje. Na osnovu saopštenja za medije, istražitelji Policijskog inspektorata Kosova su dobili dojavu od građana zbog sumnje u sudjelovanju službenika policijske stanice u Prizrenu u zloupotrebi službenog ovlašćenja, odnosno na uzimanje mita.