Vijest potvrdio njegov advokat, Ruzdi Berisha

Predsjednik opštine Prizren, Ramadan Muja će u ponedjeljak sljedeće sedmice po prvi put sjesti na optuženičkoj klupi u Osnovnom sudu u Prizrenu.

Advokat Ramadana Muje, Ruzhdi Berisha je rekao da je Osnovni sud u Prizrenu, odredio 25. mart ove godine, datum za početak sudskog procesa protiv Muje.

"Istina je da je će se 25. marta ove godine održati početno sudsko saslušanje", rekao je Berisha.
 
EULEX-ov tužitelj optužuje predsjednika opštine Prizren Ramadana Muju, Sadik Paçarizi - direktora Urbanizma i prostornog planiranja, Avni Ademaja - bivšeg vršioca dužnosti direktora Geodezije i katastra, Kadri Ukimerija - bivšeg direktora Geodezije i katastra, Abdullaha Tejecija - aktuelnog direktora Geodezije i katastra i Minira Krasniqija - direktora Administracije uprave, za krivična djela počinjena u obavljanju službene dužnosti.
 
Advokat Ruzhdi Berisha je za portal "Prizrenpress" rekao da je podignuta optužnica protiv predsjednika opštine Prizren, Ramadana Muje bez osnova.

"Mislim da ova optužnica protiv Ramadana Muje nema osnove. Više ne mogu reći ni riječi", rekao je kratko Berisha.
 
Predsjednik opštine Priren, Ramadan Muja je optužnicu podignutu od strane EULEX-a nazvao isključivo političkom. On je optužio odbornika iz redova LDK-a, Ridvana Hoxhu i glavnog tužioca Osnovnog Tužilaštva u Prizrenu, Sylë Hoxhaja, za iniciranje svih postupaka za podizanje optužnice od strane EULEX-a.

"Ti su postupci pokrenuti od strane Ridvana Hoxhe, koji je podržan i propraćen od strane Sylë Hoxhaja, glavnog tužioca Osnovnog Tužilaštva u Prizrenu, a usto i saradnika iz partije Ridvana Hoxhe od samog početka", rekao je Muja.