Konferencija za medije u SO Prizren

Predsjednik opštine Prizren, Ramadan Muja podignutu optužnicu od strane EULEX-a je u srijedu ocjenio čisto političkom. On je po prvi put, zajedno sa svojim kabinetom javno demantovao sve optužnice podignute od strane EULEX-a.

Predsjednik Muja optužio je odbornika LDK-a, Ridvana Hoxhu i glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Prizrenu, Sylë Hoxhaja zbog iniciranja svih procedura za podizanja opštužnice od strane EULEX-a.

"Ove procedure su inicirane od strane Ridvana Hoxhe, koji je podržan i propraćen od samog Sylë Hoxhaja, glavnog tužioca Osnovnog Tužilaštva, i partijskog istomišljenika Ridvana Hoxhe od samog početka", rekao je Ramadan Muja.

Prema njegovim riječima, Ridvan Hoxha predstavlja uske interese i težnje svojih članova porodice.

"Onako kako priča Ridvana Hoxhe ima izmišljene, neutemeljene i pristrasne optužbe, tako ja imam svoju stranu obaveza i odgovornosti kao predsjednik opštine", rekao je Muja.

Predsjednik Muja i pet drugih dužnosnika optuženi su od Tužilaštva EULEX-a da tokom obavljanja svojih mandata u nekoliko slučajeva su zloupotrebili svoje službene dužnosti, kojim su kasnije rezultirali korišćenjem i nezakonitom dobiti od zemljišta koje pripada Opštini prizren.

Tužitelj EULEX-a optužuje predsjednika opštine Prizren, Ramadana Muju, Sadika Paçarizija - direktora Urbanizma i Prostornog planiranja, Avni Ademaja - bivšeg vršioca dužnosti direktora Geodezije i Katastra, Kadri Ukimerija - bivšeg direktora Geodezije i Katastra, Abdullaha Tejecija - aktuelnog direktora Geodezije i katastra i Minisra Krasniqija - direktora Administracije, zbog izvršenja krivičnih djela tokom obavljanja službenih dužnosti.

Uprkos podignutoja optužnici, Muja je rekao da je ponosan na dosadašnji rad.

"Ponosan sam na priliku koju su mi građani dali da im služim kao predsjednik i tražim podršku u programu razvoja grada", rekao je Muja.

S druge strane, glavni tužitelj Osnovnog Tužilaštva u Prizrenu, Sylë Hoxhaj, nije brojne komentarisao optužbe koje predsjednik Ramadan Muja uputio na njegovu adresu.

On je rekao da se predmetom Muje i drugih dužnosnika od početka bavio EULEX.

"Mi se ne bavimo tim predmetom. Od početka je EULEX vršio istragu tog predmeta", rekao je Hoxhaj.