Ilustracija

Pljačke na području Župe ne jenjavaju. Nakon Rečana, meta lopova su bila i sela Pousko i Lokvica. Pljačkaši su u Lokvici počinili veliku materijalnu štetu i iz nekoliko kuća su odnijeli nakit i druge tehničke stvari. Zvaničnici policijske stanice u Prizrenu, ističu da je uhapšeno nekoliko osoba koji su priznali da su počinili pljačku u Pousku i Lokvici. Dalja istraga je u toku.

Nakon Nebregošta i Rečana, meta lopova su bili Pousko i Lokvica, gdje je opljačkano nekoliko kuća. Iz domova, uglavnom mještana koji se nalaze na privremenom radu zemljama Zapadne Evrope, lopovi su, prema svjedočenjima Lokvičana, načinili oštećenja na kućama, odnijeli zlato, novac, kućne aparate i druga tehnička sredstva. Prema navodima predsjednika sela Lokvice Bahtijara Mustafija, posljednji kriminalni akti su unijeli uznemirenje kod građana.
Zvaničnik za informisanje Direktorijata regionalne stanice u Prizrenu, Vejselj Gashi, kaže da je policija, 18. februara, u ulici Adem Jashari u Prizrenu, tokom kontrole jednog automobila, pronašla sumnjive stvari koje su povezane sa krivičnim djelom pljačke. Policija je uhapsila četiri osobe, koje su tokom intervjua priznale da su počinili seriju teških pljački. Tom prilikom, dodao je on, oduzeti su: televizor plazma, nož, kao i municiju a 50 metaka kalibra 9 mm. U konsultacijama sa državnim tužiocem, njima je određen pritvor od 48 sati.
"Istoga dana, policija je od jednog građanina primila dojavu da se u Ljubećevu desila pljačka. Policijske jedinice su brzo reagovale i uspjele da identifikuju i uhapse četiri osobe. Tim povodom su od pomenutih oduzeti TV plazma, zlatni lanac i druge stvari. Istraživaći su prikupili i ostale dokaze o njihovim kriminalnim djelima. Obje grupe su operirale u zoni Tususa, Ljubećeva, Pouska, Lokvice, Rečana, Arbana kao i u zoni Hasa.", naglasio je Gashi
Vodnik Džemalj Aslani, komandir policijske podstanice Sredska, koja djeluje na području Župe, ističe da su nakon posljednjih pljački, uhapšene neke osobe koje su povrdile svoja djela. Njihove službe rade na hvatanju još nekih osoba koje se nalaze u bjekstvu.
“Policijska stanica u Prizrenu, u koordinaciji sa šefom istrage poručnikom Seadom Huskićem i ostalim istražnim jedinicama, nakon intenzivne istrage, uhapsila je četvricu pljačkaša, koji su, među ostalim potvrdili da su počinili krivična djela u selima Pousko i Lokvici. Dalja procedura je u toku. Također, mogu da kažem da veoma uspješno teče i istraga oko nedavne pljačke u Rečanu”, naglasio je vodnik Aslani.