Oko 13.30 sati žena koja je sakupljala limenke u kontejneru naspram reke Bistrica, stotinjak metara od Šadrvana , glavnog gradskog trga, slučajno je u kontejneru otkrila mušku mrtvu bebu. Slučaj je odmah prijavila policiji koja je odmah došla na lice mesta i blokirala ulicu.

Kontejneri se nalaze ispod restorana “Syla”, a beba je, kako se pretpostavlja, rođena tri sata ranije i tu bačena.

“Tijelo je još vruće, pipnuo sam i još je vruće. Čuo se ranije neki plač, ali niko nije mogao da pretpostavi da je riječ o novorođenčetu. Mislili smo da je u pitanju neko mlado mače “ izjavio je jedan od očevidaca .

“Žena koja sakuplja limenke kazala mi je da je vidjela bebu. Kada sam otvorio kontejner video sam je i ja” kazao je novinarima  Jeton Palushi.

Policija, koja je u prvoj fazi istrage , kako je izajvio, poručnik Jeton Karsniqi iz odjeljenja za teška krivična djela, stupila je u kontakt sa ginekološkim odjeljenjem regionalne bolnice u Prizrenu. Rano je međutim još bilo šta reći o ovom slučaju.

“Beba je tek bila rođena, dva tri sata. Muškog je pola i to je sve što vam ovom prilikom možemo reći. Policija nastavlja istragu. Sve smo obavjestili, računajuci i okružnog tužioca  i čeakju se rezultati istrage”, kazao je poručnik Krasniqi, apelujući na građane za pomoć kako bi se rasvetlio ovaj kriminalni akt.

Nažalost ovo nije prvi slučaj u Prizrenu koji je zgrozio građane i nikoga nije ostavio ravnodušnim. Sociolozi i socijalni radnici ovaj kriminalni akt objašnjavaju sveobuhvatnim stanjem u društvu, velikom nezaposlenošću i siromaštvom.