U organizaciji pokreta “Samoopredeljenje” danas je nekoliko hiljada građana Prizrena i okolnih mjesta protestvovalo protiv odluke Ustavnog suda o promjeni logoa Opštine Prizren. Demonstracije koje su nadgledale Kosovske policijske snage završene su bez incidenata.

Predvođeni aktivistima pokreta “Samoopredeljenje” , transparentima  "Liga je živa", "Jedna zastava jedna nacija" i mnogim drugim, demonstranti su iz centra grada došli do zgrade Skupštine opštine Prizren, odakle se, zadžavajući se nekoliko minuta, uputili ka Prizrenskoj ligi.

Ispred Prizrenske lige demonstratima se obratio bivši politički zatvorenik Gani Krasniqi, nakon čega su se mirno razišli.

Jedan od aktivista pokreta “Samoopredeljenje” Artan Abrashi je za naš portal rekao da pokret nije protiv institucija Kosova, ali da smatraju da Ahtisarijevim planom nemože biti mira i stabilnosti kako bi trebalo biti.

"Mir i stabilnost među građanima Kosova može se postići samo kao rezultat kompromisa koji izvire odozdo, iz naroda, a ne nametanjem s vrha ili sa strane", rekao je Abrashi.