Gornje Ljubinjci su jučer, 17. juna, neopisivo dostojanstveno, dirljivo i na veoma emotivan način ispratili hodočasnika na hadž svog, ove godine, jedinog budućeg hadžiju - Selvira Kaplanija.

Poslije podne namaza, a potom mevluda upriličenog u njegovoj porodičnoj kući i obavljenog ručka, budućeg hadžiju - osim njegove porodice i najbljižih - ispratio je veliki broj prijatelja, komšija i mještana ovog lijepog i modernog naselja na padinama Šar planine.

Od srca, a mnogi i s suzama radosnica, poželeli mu hajrli put.

Mladog hodočasnika Kaplanija, čiji mu se iskreni nijet i radost ocrtavao na licu, na ispraćaju na putu sna svakog iskrenog vjernika-muslimana i muslimanke, od praga svoje avlije do odlaska iz sela, pratila je ikrar hadž dova, te i učenje Kur'ana i tekbira. Milozvučni glas učača na čelu sa ovdašnjim imamom - Fatmirom ef. Sezairijem u horu sa Donje ljubinjskim imamom Alijom Abdijaem, te i Abdiljom Ramom - prelamao se etarom u pratnji mnogobrojnih mještana koji nisu mogli da opišu sreću, zadovoljstvo i ponos, a suze radosnice su bile znak otopljavanja srca vjernika.

Molimo Allaha dragog da naš putnik na vrijema stigne na hadž, u Mekku i Medinu, da okusi svu ljepotu hadža i da hoda stopama kuda su hodala Allahova najdraža bića, napije se sa izvora Zemzem vode i klanja namaz na mjestu gdje su klanjali njegovi Poslanici. Amin!