Gimnazija i dalje najatraktivnija

Danas je u sve četiri srednje škole u Prizrenu; gimnaziji, ekonomskoj, medicinskoj i tehničkoj, završen upis učenika u deseti razred u nastavi na bosanskom jeziku za školsku 2019/2020. godinu, koji je trajao od ponedjeljka, 24. juna.

Prema riječima profesorice Sanele Zornić-Lutvić, upis je protekao u najboljem redu a odaziv je bio iznad zadovoljavajućeg očekivanja, kao, uostalom, i u drugim obrazovno-nastavnim procesima; albanskom i truskom jeziku.
“Gimnazija i dalje važi za najatraktivniju srednju školu među novim kandidatama”, ističe prof. Zornić-Lutvić, koju zatičemo na upisnom punktu za nastavu na bosanski jezik u holu Gimnazije “Gjon Buzuku” u Prizrenu, pa je dodala;
“Bilo je dosta prijava učenika koji su iskazali želju da upišu deseti razred u Gimnaziji “Gjon Buzuku”, i svima njima želim puno uspjeha u daljem školovanju. I ove godine, kao i do sada, gimnazija ima dva smjera; smjer prirodnih i smjer društvenih nauka, s tim što  i u Rečanima, u Župi madomak Prizrena, imamo istureno odjeljenje, gdje je i ove godine bio raspisan konkurs za prijem učenika u deseti razred na društvenom smjeru”, istakla je prof. Sanela Zornić-Lutvić.