Nemar čitavog medicinskog osoblja

Nedostatak osoblja na odjeljenjima, nedostatak primarnih lijekova. Ovo je suma sumarum Kliničko univerzitetskog centra Kosova!

Postoji mnogo slučajeva u kojima građanima nije ponuđena prava usluga na skoro svim odjeljenjima  Kliničko univerzitetskog centra Kosova (KUCK).

Na kraju, na sveukupan nemar od strane čitavog medicinskog osoblja je naišao građanin koji je tokom rada na građevini pao sa skele.

Građanin A.G. je za portal "Indeksonline" kazao da je u srijedu ujutru, dežurni ljekar mu je dao posljednju infuziju u 3 sati iza ponoći te zatim otišao. Do 9 sati ujutru, u hodnicima Hitne službe nije viđena nijedna osba u bijelom mantilu.

Na video snimku koji je poslat redakciji "Indeksonline" možete vidjeti kako pacijenti čekaju u Hitnoj službi. Isto tako, sala za operacije je prazna, pa čak nikoga nema na šalteru za informacije.

Pacijentu koji je bio ozbiljno povređen je bila potrebna hitna pomoć, pošto je imao metalnu šipku na licu.

Doktori, prema riječima ovog građanina, nisu započeli smjenu do 8:45 ujutru.

Pacijent koji je trebalo biti operisan bio je brat građanina koji je prijavio slučaj za Indeksonline. Isti je ukazao na to da je njegov brat hospitalizovan, ali nije operisan do kasno u noć.

/Indeksonline/