Zadovoljiće se interesi obje države

Zamjenik premijera Kosova Fatmir Limaj izjavio je da očekuje da će se pitanje demarkacije granice sa Crnom Gorom završiti u januaru posebnom varijantom koja će poštovati interese Kosova i Crne Gore.

On nije rekao kakav je to oblik koji će zadovoljiti i građane Kosova i Crne Gore, ali je rekao da će se pitanje demarkacije granice vrlo brzo zatvoriti.

"Demarkacija će biti zaključena, očekujem da ćemo sljedećeg mjeseca imati većinu u Skuštini Kosova da zatvorimo ovo pitanje. Demarkacija će biti varijanta koja će poštovati interese Kosova i Crne Gore. Mi radimo na tome da predamo Skupštini varijantu kojoj će svi aplaudirati", izjavio je Limaj.

"Aplaudiraće i građani Kosova ali i naši prijatelji. Tako ćemo u konačnici okončati ovu temu. Radimo u tom pravcu. Poštovanjem interesa obje zemlje. Iz ovog procesa nijedna država neće izaći kao gubitnik, naprotiv i Kosovo i Crna Gora će iz ovog procesa izaći još jače i moćnije u njihovim bilateralnim odnosima", rekao je Limaj za GazetaBlic.

On je dodao da se akcije koje se preduzimaju kreću se prema varijanti koja će biti poslata Skupštini Kosova da ima parlamentarnu većinu i da bude poštovana i prihvaćena od strane našeg susjeda, Crne Gore i drugih prijatelja.