Jučer popodne

Dvojica Albanaca napadnuta su juče popodne u centru Mitrovice, saopštila je Policija Kosova. Prilikom napada, njih dvojica su zadobili lake tjelesne povrede.

Incident se dogodio oko 17:50, u ulici Kralja Petra, kada su napadnuti Albanci, kako se navodi u policijskom izvještaju za prethodna 24 časa, izlazili iz apoteke "Panta rei" u koju su došli iz južne Mitrovice, kako bi, kako su izjavili u policijskoj stanici u sjevernoj Mitrovici, kupili lijekove, piše portal "Kossev.info". 
Po izlasku iz apoteke, oni su gurali bicikle, kako bi prešli ulicu i došli do druge apoteke. Dok su prelazili ulicu, na njih je, kako se navodi u policijskom izvještaju, nasrnula grupa od nekoliko lica, i počela da ih udara pesnicama u predjelu glave i otela bicikle, a napadnuti Albanci počeli su da bježe u pravcu glavnog mosta na Ibru. Jedno biciklo je, potom, prilikom pretrage terena pronađeno i kasnije vraćeno vlasniku.
Nakon uzetih izjava, odvedeni su u Dom zdravlja u južnoj Mitrovici, kako bi im se ukazala ljekarska pomoć, jer su, kako se dalje dodaje u policijskom izvještaju, imali vidne povrede u predjelu glave. U Domu zdravlja konstatovane su im lake tjelesne povrede. 
Slučaj je okarakterisan kao napad i ide redovnim postupkom.