Kako bi razgovarali o njihovim zahtjevima

Nekoliko dana nakon bojkota institucija od strane Srpske liste, Vlada Kosova na čelu sa Isom Mustaffom, je odlučila da ovaj parlamentarni subjekt pozove kako bi razgovarali o njihovim zahtjevima.

Savjetnik premijera Ise Mustafe, Bajram Gecaj je potvrdio za portal "Indeksonline" da je Vlada već poslala poziv Srpskoj listi kako bi razgovarali o njihovim zahtjevima i vraćanju u institucije.
"Pozvali smo ih na razgovore. Rekli su da će doći. Trenutno ne postoji ništa konkretno. Nije dobro puniti medijske članke ovim pitanjem. Mi ćemo sjesti i razgovarati sa njima. Za nas oni predstavljaju dio građana Kosova i njihove probleme ćemo razmotriti ozbiljno. Međutim, vi znate da je Zakon o Trepči donesen u dva čitanja i sada se očekuje samo da bude potpisan od strane predsjednika i objavljen u Službenom glasniku", rekao je Gecaj Indeksonline.
Na pitanje da li se Srpska liste može zamijeniti bilo kojim drugim subjektom, kao što je SLS, on je ove prijedloge nazvao samo medijskim.
Gecaj je optimista da će se sastanak sa Srpskom listom dogoditi tokom ovih dana.
"Neće biti pregovora, već će doći do razgovora. Oni su predstavnici Vlade Kosova i razgovaraće sa svojim šefom, premijerom Mustafom. Nadam se da će do dijaloga doći ovih dana. Može se desiti da to bude i ove sedmice", rekao je Gecaj.
On je dodao da svaka parlamentarna grupa koja je dio Vlade može izazvati probleme u upravljanju ako bojkotuje rad Skupštine ili Vlade.
Bojkotom je Srpska lista znatno otežala rad izvršne vlasti po pitanju razgraničenja, jer se očekuje da ovih dana razgraničenje bude vraćeno u Skupštinu radi ratifikacije.