Političari, poslanici, gradonačelnici...

Na Kosovu je trenutno 400 dozvola koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova za nošenje oružja (pištolj) od strane fizičkih lica. Ova brojka uključuje političare, poslanike, gradonačelnike, mnoge javne ličnosti koje nose oružje. Sami poslanici ne vide problem ukoliko političari nose oružje, dok s druge strane stučnjaci na polju bezbjednosti smatraju da je to nepotrebno.

Nošenje i posjedovanje oružja na Kosovo je postalo zabrinjavajuće, s obzirom na veliki broj ubistava. Osim velikog broja ilegalnog oružja koje se može naći među građanima, postoji i veliki broj oružja sa dozvolom, piše list "Zëri".

Ali, zabrinjavajuće je i nošenje oružja za pojasom od strane javnih ličnosti, kao što su političari. Poznavaoci pitanja sigurnosti smatraju nepotrebnim da veliki broj javnih ličnosti nosi oružje, sem u nekom specifičnom slučaju, ali ne da zloupotrebljavaju. S druge strane, sami poslanici ne vide nikakav problem da političari i druge javne ličnosti nose oružje s dozvolom.

 Trenutno ima 400 dozvola za oružje

Trenutno je na Kosovu izdato oko 400 dozvola za nošenje oružja, u taj broj uključuje i javne ličnosti koje nose oružje. U odgovoru za list "Zëri", ured za medije Ministarstva unutrašnjih poslova je rekao da broj dozvola varira po potrebi...