Neodgovornost narodnih poslanika

Sjednica Skupštine Kosova je okončala svoj prepodnevni rad, jer nije bilo dovoljno poslanika kako bi se rad Skupštine obavio.

Nakon okončanja tačke dnevnog reda: Izjave van dnevnog reda, kada je trebalo da se nastavi sa procesuiranjem slučajeva koji zahtjevaju većinu glasova sastava Skupštine, predsjednik Skupštine Kadri Veseli je konstatovao da nedostaje kvorum i odlučio je da se ode na podnevnu pauzu, do 13 časova i 15 minuta.

Inače, poslanici pozicije su se žalili da njihove kolege iz opozicije ometaju normalan rad parlamenta. Ali sada kada opozicija bojkotuje rad Skupštine, poslanici pozicije ne odlaze na sjednice i time sami onemogućavaju normalan razvoj zakonodavnog rada ustanove.

Nastavak plenarne sjednice Skupštine, koji je inače zakazan da počne od 10:00 časova, nije ni počeo od jutros na vrijeme jer je u sali bio veoma mali broj poslanika.

Slična situacija viđena je i juče, kada je predsjednik Kadri Veseli odložio za 10 minuta početak sjednice u nedostatku kvoruma, jer je u sali bilo prisutno samo 52 poslanika.