U regionu Prištine, Mitrovici i Uroševcu

U Centru za registraciju vozila u regionu Prištine, Mitrovici i Uroševcu nedostaju registarske tablice RKS, a ima samo KS...

Sami Vllasa, iz Prištine, već tri dana čeka registracije RKS, bez kojih ne može prodati vozilo. Građani kažu da u Centru za registraciju vozila u Prištini trenutno ima samo registarskih tablica KS, koji su prvi put izdate nakon rata od strane uprave UNMIK-a.

"Rekli su mi da nedostaju registarske tablice. Dolazio sam juče i prekjuče, ali su mi rekli da nema. Također su kazali ih neće biti nedjelju dana jer se za sada ne proizvode", rekao je on za list "Zëri".

Vllasa kaže da dok ne dobije tablice RKS, zvaničnici MUP-a izdaju samo jedan papir sa pečatom Republike Kosova, kojim građani imaju pravo da voze svoje automobile.

"Imam pravo da vozim, jer su mi dali papir sa pečatom dok ne dođu tablice, ali problem leži kod prodaje vozila", rekao je on.

S druge strane, Pajtim Canolli kaže da je bio primoran da podigne tablice KS, u nedostatku RKS. On kaže da nedostatak ovih tablica će ga koštati finansijski, jer kasnije planira da uzme RKS tablice.