U 04:00 časova jutros

Najkontroverznija plesačica na Kosovu, Donjeta Kosumi, koja je poznata pod nadimkom Kallashi, neko vrijeme neće moći da pleše u lokalu "Kobra City".

Naime, u 04:00 časova jutros tri osobe su podmetnule požar u ovom lokalu. Policija još uvijek traga za počiniocima.

Vijest je za "KosovaPress" potvrdio glasnogovornik policije za region Prizrena, Hazir Berisha.

On je kazao da na osnovu prvobitne istrage i na osnovu prvih detalja nisu mogli mnogo otkriti, a dodaje da plesačica Donjeta Kosumi nije bila u lokalu u to vrijeme.

U 04:00 časova, kada su se menadžeri spremali da zatvore lokal, ušle su tri osobe i započele sukob. Nakon svađe, prema riječima zvaničnika iz policije Kosova, trojica osumnjičenih su počeli da koriste nasilje protiv menadžera lokala.

Berisha dodaje da su osumnjičeni lancima vezali tri osobe koje su se zatekle u lokalu. Jedan od menadžera je zadobio teške tjelesne povrede i slomljena su mu sedam zuba.

"Drugi je izbjegao tjelesne povrede", kazao je Berisha.

Ali, osumnjičeni se nisu tu zaustavili. Oni su zatim upotrebili benzin kako bi zapalili lokal.

Osumnjičeni sue, prema riječima glasnogovornika Berishe, pobjegli u nepoznatom pravcu i do sada policija nije uspjela da ih identifikuje ni da ih uhapsi.

"Oni su pobjegli u nepoznatom pravcu. Policijske jedinice su odmah reagovale nakon primanja vijesti o nemilom događaju. Na mejstu nesreće su otišle i jedinice vatrogasaca", rekao je Berisha za "KosovaPress".

On je također dodao da su za ovaj događaj obaviješteni i nadležni akteri za ovaj slučaj.