BILO JE VESELO

Neki pripadnici Policije Kosova u regionu sjevera, uključujući i visoke rukovodeće kadrove su proslavljali pravoslavni Božić zajedno sa ljudima iz svijeta kriminala u tom dijelu Kosova, prenosi “KosovaPress”.

Zajednička proslava policajaca Kosova sa “podzemljem” je održana u srijedu negdje oko 14:00 časova u kafiću “Kafe-Kafe” na sjeveru Mitrovice, vlasnika Coje Jakšića, bliskog saradnika kriminalnog vođe na sjeveru Zvonka Veselinovića.

 (Na video snimku Jakšić, koji pjeva stojeći ima na sebi crni gornji dio i aplaudira. Kamera ga zumira tokom snimka)

Video koji je objavljen na Facebook profilu Marka Kisića, vlasnika kompanije za fizičku sigurnost "Soko" koja djeluje na sjeveru Mitrovice, svjedoči o prazničnoj atmosferi pripadnika policajaca sa ljudima iz svijeta kriminala, gdje se između ostalog moglo vidjeti oružje i čuti pjesme o Kosovu, Kosovu kolijevci Srbije.

KosovaPress je snimio ovaj video na Kisićevom Facebooku Kisiqit kojeg je nakon nekog vremena sam Kisić obrisao sa profila.

Na ovom snimku se vidi Milan Ristević, šef Jedinice za istrage Policije Kosova za region sjevera (na snimku je on osoba u crnoj odjeći koja sjedi, kako pije pivo iz flaše), kako stoji za istim stolom sa Vladanom Radovanovićem, koji je poznat kao osoba koja kontrolira krijumčarenje pića širom sjevera, kao i drugi ljudi iz svijeta kriminala.

Inače osoba koja se vidi kako drži pištolj u ruci je Goran Milivojević, narednik na granici Brnjak u Zubinom Potoku (Na video snimku je sa oružjem u ruci).

KosovaPress je pokušao kontaktirati direktora kosovske policije za regiju sjever, Nenada Đurića, kako bi dobio izjavu o ovom slučaju, ali on nije odgovarao na pozive.

Isto se dogodilo i s njegovim zamjenikom, Besimom Hotijem.