Poziva ga da se preda

Kosovska policija reagovala je sinoć u vezi sa izjavom osumnjičenog za ubistvo Hekurana Morine u prizrenu, Bernarda Përlazrija, da se ne osjeća sigurnim ukoliko se preda Policiji Kosova.

"Generalna direkcija Policije Kosova u Prištini u saradnji i koordinaciji sa državnom tužiocem garantuje da u slučaju predaje osumnjičenog, on će imati profesionalni tretman i u skladu sa svim zakonskim procedurama koje se primjenjuju u zemlji", stoji u saopštenju Policje Kosova.

Ovim putem policija poziva osumnjičenog da se preda u najbližoj policijskoj stanici , ili u bilo kojoj stanici u koj će se osjećati sigurno, uključujući i policijsku stanicu u Prištini, u kojoj će dobiti profesionalni tretman.

Osumnjičeni za ubistvo Hekurana Morine ponedjeljak u Prizrenu Bernard Përlazri je rekao da se ne osjeća sigurnim ukoliko se preda Regionalnoj policiji u Prizrenu, navodno zbog njegove optužbe protiv rukovodstva policije u ovom gradu.

Policija u saopštenju navodi da će poduzeti sve potrebne zakonske mjere protiv svih onih koji su uključeni, bez obzira na njihovu ulogu i funkciju.