U posljednje vrijeme je hollywoodskoj sceni dodat veliki broj filmova u kojima su Albanci prikazani kao gangsteri, ubice, vođe kriminala i korupcije.

"The Veteran" je još jedan film u kojem su riječi Kosovo i gangsteri sa Kosova korišteni nekoliko puta.

Ime Ramush je također dio ovog filma. On je predstavljen kao bivši gangster UÇK-a sa Kosova koji donosi oružje u London i nakon donošenja on biva ubijen od strane Robert Miller, koji je glavni lik ovog filma.

Ono što nas čini da sumnjamo u ovom slučaju je o kojem je Ramushu riječ u ovom filmu, ili pak ko je Ramush Jashari, Albanac u ulozi koju igra kanadski glumac Steve Weston, prenosi portal "Indeksonline".

Glavni lik u ovom filmu je glumac Toby Kebbell poznat u filmu kao Miller.

On je vojnik veteran koji se upravo vratio iz rata u Afganistanu svojoj kući. Nakon povratka on traži posao, i zapošljava se kao tajni nadzornik, a kasnije shvata da Sigurnosne snage i obavještajna služba za koju je radio nisu one kako su se predstavile na početku.

Nakon toga oni pokušavaju da ubiju veterana, jer on otkriva njihov plan i da im je služio samo kako bi ostvarili svoj cilj o pronalaženju nekih ćelija i nabavku oružja od Kosovara Ramusha.



/Indeksonline/