Radovi na proljeće 2016.

U Vladi Kosova potpisan je ugovor o izgradnji novog turističkog centra Brezovica. Ugovor su potpisali ministarka za trgovinu Hikmete Bajrami i izvršni direktor kompanije Brezovica Resort Pascal Roux.

Investicija od 409 miliona eura koliko će kroz nekoliko faza biti uloženo u novi ski centar na Šari uticaće na ekonomski razvoj Kosova, izjavila je ministarka Bajrami i naglasila da će potpisvanje ugovora poslati pozitivan signal i ostalim investitorima da ulažu na Kosovo.
"Biće uloženo 165 milona eura u prve tri godine. Projekat će pozitivno uticati na ekonomski razvoj opštine Štrpce, ali i cijelog Kosova i biće otvoreno 4.000 novih radnih mjesta,“ rekla je ministarka trgovine. 
Predstavnik francuskog konzorcijuma Pascal Roux izjavio je da je ovo veliki projekat za Kosovo i da će Brezovica postati centar koji će biti atraktivan turistima tokom čitave godine.
"Veoma smo ponosni što ćemo sprovesti ovaj projekat. Novi ski centar moći će da se koristi tokom sva četiri godišnja doba", naglasio je Roux.
Predviđeno je da ugovor stupi na snagu tek za šest mjeseci do kada bi ova kompanija trebalo da dostavi dokument o finasijskoj konstrukciji i plan procjene životne sredine, rekla je ministarka trgovine i industrije Hikmete Bajrami.
Potpisivanju ugovora sa francuskim konzorcijumom MDP Consalting - Compagnie des Alpes" prisustvovali su premijer i njegov prvi zamjenik, Isa Mustafa i Hashim Thaçi.
Ranije je najavljeno da će tokom tri faze razvoja biti izgrađeno 100 kilometara staza, preko 20 modernih ski-liftova i prateća infrastruktura. Očekuje se da će grubi radovi početi na proljeće 2016. godine.