Do ispunjenja zahtjeva

Lider pokreta ”Samoopredjeljenje” je najavio da će se za nekoliko dana protesti nastaviti do smjene srpskog ministra Aleksandra Jablanovića i povratka u Skupštinu Zakona o javnim preduzećima. Nastavak protesta podržavaju i druge dvije opozicione patije - Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo.

Lider pokreta ”Samooprerdjeljenje” Albin Kurti, je na vanrednoj konferenciji za novinare sinoć u Prštini rekao da je pitanje dana kada će biti održani novi protesti sa istim zahtjevima. On je dodao da neće ni tražiti dozvolu za njihovo organizovanje jer mu, kako je rekao, pravo na okupljanje garantuje Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima. 
”Protesti će se nastaviti sa istim zahtjevima. Pitanje je dana a ne nedjelja ili mjeseci kada će biti održani naši slijedeći protesti koji predstavljaju i zapravo i demokratiju i Republiku na trgovima, što nam se nepravedno i podlo brani”, rekao je Kurti, iznoseći verziju ”Samoopredjeljenja” o šestočasovnim protestima.
”Nismo za smjenu Jablanovića zbog toga što je on Srbin, već zbog toga što je svojim stavovima u kojima negira masakre na Kosovu i što je đakovačke majke nazvao divljacima. Mi ćemo i dalje imati ista dva zahtjeva”, dodao je Kurti.
Poslanik Visar Ymeri je optužio policiju na pretjerano nasilje jer je koristila i gumene metke. Po njegovim riječima od tih metaka su neki demonstranti ranjeni.
”Nisu prestali sa napadima do 18 časova kada su protesti završeni. Bilo je podlog prebijanja. Do šest policajaca je zverski tuklo jednu osobu”, rekao je Ymeri i dodao da je plan policije bio da rasturi proteste po političkom naređenju.