Datum izbora uz dogovor svih stranaka

U rukama najviših funkcionera PDK-a kruži nezavršeni nacrt sporazuma koji ova partija namjerava da predstavi ostalim političkim partijama na sastanku koji pedsjednik ove partije Hashim Thaçi planira uskoro da održi. Nacrt predviđa raspuštanje parlamenta, a očekuje se da datum bude zajedno određen, prenosi ”Tribuna”.

Lider Demkratske partije Kosova Hashim Thaçi planira da dogovorom koji će biti potpisan sa liderima ostalih političkih partija bude određen datum za raspuštanje Parlamenta i za izlazak Kosova na prijevremene parlamentarne izbore. 
Inicijativa za raspuštanje Parlamenta je jedna od ustavnih mogućnosti za ubrzavanje izbora. Izgleda da je ova opcija i najprihvatljivija za dvije najveće partije, PDK i LDK, suprotno AAK koja traži raspuštanje Vlade. 
List Tribuna je u ponedjeljak izvijestila, da premijer Thaçi u svojstvu lidera PDK planira da ove nedjelje organizuje okrugli sto za političke partije, na kome će biti donijeta konačna odluka o načinu na koji bi i kad bi Kosovo moglo da ode na parlamentarne izbore. 
Osim sastanka, PDK kao najveća partija je preuzela na sebe, da izradi nacrt dokumenta od nekoliko tačaka oko koga bi partije mogle da se dogovore.