Motor ekonomskog razvoja zemlje

Premijer Kosova, Hashim Thaçi u pratnji ministra ekonomskog razvoja, Fadila Ismajllija i direktora "Trepče", Ahmeta Tmave posjetili su horizont 10 rudnika "Trepča" u Starom Trgu.

Premijer je rekao rudarima da će im pružiti svoju potpunu podršku za rad, posebno sada nakon usvajanja, od strane Vlade Kosova, nacrta zakona  po kome će preduzeće Trepča postati javno preduzeće u vlasništvu države Kosovo.
"Ovo je vlasništvo građana Kosova, vlasništvo rudara, vlasništvo države Kosovo, jedno od najmoćnijih sredstava za ekonomski razvoj Kosova", izjavio je Thaçi, izražavajući uvjerenje da će uskoro i Skupština Kosova usvojiti nacrt zakona o Trepči.
Prema njegovim riječima, Trepča je jedan od najmoćnijih giganata na Kosovu, regionu, ali i u Evropi, jeste čast, ponos građana Kosova, čak i za prošlost, sadašnjost i biće u budućnosti.
S druge strane, ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajlli zahvalio Vladi za njihovu neprekidnu podršku pretvaranja Trepče u javno vlasništvo Kosova.
"Ja vam obećavam da ćemo krenuti naprijed sa brzim koracima nakon usvajanja zakona u Skupštini. Trepča i rudari nisu samo u Mitrovici, jer cijelo Kosovo čeka da se Trepča pretvori u ono što je ranije bila, motor ekonomskog razvoja i otvaranju novih radnih mjesta", izjavio je Ismajlli.
Dok, direktor Trepče, Ahmet Tmava, uvjerio je da će ovaj privredni gigant postati dio energičnog razvoja zemlje.