Garantovano je...

Premijer Albin Kurti govorio je o glasanju za smjenu gradonačelnika na sjeveru koje bi trebalo da se održi 21. aprila i istakao da je vlada na čelu sa njim u ovom procesu na usluzi Izbornoj komisiji, kao i da je Vladi garantovano da će rezultat ovog referenduma biti sproveden u potpunosti i ekspeditivno, prenosi Telegrafi.

Kurti je rekao da sadašnji gradonačelnici mogu da napuste kancelariju, ali ne pod pritiskom i nasiljem "onih koji napadaju Policiju Kosova i Kfor". Pozivajući građane da izađu na referendum, on je rekao da je 21. april prilika da se prekine mandat aktuelnih predsjednika opština i da se tako nešto može dogoditi samo pravnim procesom, a ne nasiljem, koje, kako dodaje, Policija Kosova neće dozvoliti.

"Imate referendum koji će biti održan u četiri opštine na sjeveru zemlje 21. aprila. Vlada Republike Kosovo im je na usluzi. Sa naše strane, generalno postoji volja da se ovo glasanje održi u opštinama u kojima 50 odsto plus jedan građanin može svojim glasovima da ukidane mandat aktuelnim gradonačelnicima. Garantovano je da će se to sprovesti u potpunosti i brzo. Ti gradonačelnici mogu da izađu iz kancelarije, ali ne pod pritiskom bandi koje napadaju Kfor, novinare i Policiju Kosova. Imate šansu 21. aprila i pozivam sve građane, bez obzira na godine, da izađu i glasaju 21. aprila za ukidanje mandata ova četiri predsjednika za koje misle da nisu dobro vladali. Sve se radi u pravnom procesu, a ne sa nasilnim bandama koje okružuju opštinske zgrade. Sa nasilnim bandama ne možete da uđete u kancelariju, to neće dozvoliti Policija Kosova", rekao je Kurti medijima.

Izvor: Kosovo Online/ Telegrafi