Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kritikovao je premijera Kosova jer je, prema njegovim riječima, pristao na ZSO u zamjenu za članstvo u Savjetu Evrope.

Haradinaj je rekao da su s Zajednicom opština sa srpskom većinom prethodne vlade odugovlačile da bi dobile bilateralno priznanje Srbije ili članstvo u Nato.

Šef AAK-a je prelazak u naredni krug za članstvo u Savjetu Evrope ocjenio kao pozitivan, ali je rekao da "glavna karta" Kosova bledi.

"Sve što smo imali kao Kosovo, predali smo Savjetu Evrope. Ne kažem da je prelazak u naredni krug ka članstvu loša stvar. Bio sam srećan, borili smo se za glasove, bio sam sve vrijeme aktivan. Kada su poslali pismo Savjetu Evrope, Kurti, Osmani i Konjufca gurnuli su Kosovo u dugove, preduzimanjem akcija za sprovođenje Asocijacije. Asocijacija nije realizovana dugi niz godina, jer je to bila glavna karta za dobijanje bilateralnog priznanja Srbije. Ako ne toga, onda nečeg drugog velikog, a to je članstvo u Nato“, rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Front online