Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da predsjednica Kosova Vjosa Osmani nije uspjela da održi odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Klan Kosova.

"Vjosa Osmani nije uspela da održi odnose sa Amerikom. Održala bi ih da je pismo, koje je poslala Dori Bakoyannis, poslala Josephu Bidenu, nakon komunikacije koju je imala sa njih", rekao je Haradinaj, komentarišući pismo koje su Osmani, predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca i premijer Albin Kurti uputili izvestiocu za Kosovo u Savjetu Evrope u kojem su se obavezali da će formirati ZSO nakon članstva Kosova u toj organizaciji.

Haradinaj je uvjeren da bi, da je takvo pismo poslato američkom predsjedniku, "članstvo u Savjetu Evrope, kao i status kandidata za ulazak u Evropsku uniju došli sami od sebe".

"Dajemo sve karte za ulazak u Savjet Evrope. Ne znam šta će nam preostati kada budemo željeli da se kandidujemo za EU i ne znam šta imamo unapred prema Natou. Da je ovo pismo otišlo predsjedniku Amerike, ciljano za članstvo u Nato, Savjet Evrope, kandidatura za EU -  došli bi sami od sebe. Gađamo Savjet Evrope i ne znam kako ćemo dalje da komuniciramo", rekao je Haradinaj.

Podsjetio je i da je Osmani, kada je htjela da iznese prijedlog u vezi sa Zajednicom srpskih opština, rekla da "nije uspjela da dobije Kurtijevu podršku".

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova