Produženo radno vrijeme

Policijskim službenicima specijalne jedinice Policije Kosova produženo je radno vrijeme, piše Teve 1 navodeći da je približavanje Vojske Srbije granici sa Kosovom izazvalo podizanje pripravnosti Policije Kosova i produžavanje radnog vremena na 48 sati.

Ovo nije prvi put da policijski službenici specijalne jedinice rade produženo radno vrijeme, piše Teve 1 i dodaje da kada god porastu tenzije na sjeveru primorani su da rade i do 72 sata.

Kako se navodi, premijer Albin Kurti u izjavama je naveo da su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Kosovska obavještajna agencija u stalnoj komunikaciji.

"Kada dođe do ovakvih situacija kada sigurnost može biti narušena jer se vojna vozila približavaju granici, pomno ih pratimo ako namjeravaju da pređu granicu. Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i OAK su u stalnoj komunikaciji. Sve je pod nadzorom i u stanju pripreme i spremnosti za svako iznenađenje koje nam se može dogoditi. U međuvremenu, naravno, ove institucije razgovaraju, komuniciraju i obavještavaju naše međunarodne partnere. Čak i Kfor, Euleks, ali i Nato i EU", izjavio je Kurti.

Izvor: Kosovo online/Teve 1