Zakazala u svim segmentima

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj kazao je da vlada Albina Kurtija nije ispunila svoja obećanja o ujedinjenju sa Albanijom, ali i o tome da dijalog sa Srbij neće biti među prioritetima, te da je zakazala u svim segmentima, prenosi Dukađini

"Ova Vlada je zakazala u svim segmentima i obećanjima. Kampanja Samoopredjeljenja je bila 'obučena u crveno-crno', pričali su o uniji sa Albanijom. Prošlo je tri godine, a nisu to nigdje i nikada vise spomenuli", primjetio je Lekaj.

Ocjenio je da su Kurtijeve odluke populističke, pptužujući premijera za kolaps u sektoru obrazovanja, zdravstva i privrede.

"Hajde da pričamo o dijalogu, a ne da sjedimo za stolom sa Vučićem i da u dijalogu komuniciramo sa lokalnim Srbima. Ako vidimo da tri godine više od 80 odsto vlade govori samo o dijalogu, tu smo propali. Svi Kurtijevi pokušaji da donosi populističke odluke su kratkoročne, to nisu odluke koje idu u prilog jačanju Kosova. Da ne pričamo o drugim obećanjima, u obrazovanju, zdravstvu, ekonomiji koji su svi u potpunom kolapsu", naveo je Lekaj.

Prema njegovim riječima, vlada nije u stanju da ispuni svoja obećanja i nije uspjela da ojača Kosovo.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini