Predsjednik Skupštine

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca rekao je da je optimista u pogledu uspjeha peticije o smjeni gradonačelnika na sjeveru i da je 21. april već određen kao datum za glasanje o mogućem razriješenju aktuelnih gradonačelnika, prenosi Gazeta express.

"CIK je najavio proces peticije, izgleda da će peticija uspeti i biće novih izbora. Sada govore da žele da učestvuju na izborima, i to daje novi pravac cijelom političkom procesu“, rekao je on.

Konjufca je, upitan šta će se desiti ako Srbi izađu na izbore, srpski kandidati pobjede i zastava Kosova bude uklonjena sa opštinskih objekata, rekao da je to protivzakonito.

"Efekat je da kada izađu na izbore i prihvate državu Kosovo, ne mogu da kažu da mi prihvatamo izbore, ali ne i simbol države Kosovo. Znali su kako to da urade, ali ovo nas je dovelo ovdje. Šta je rješenje, rješenje je prihvatanje kosovske realnosti, prihvatanje države Kosovo. Biće zaštićena po svaku cijenu, zastava je državni simbol i obavezna je opštine da ima zastavu Kosova“, rekao je Konjufca.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express