Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Besian Mustafa smatra da su odnosi vlade premijera Albina Kurtija sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom narušeni, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema njegovim riječima, odnosi između naroda Kosova i SAD su odlični, što je, kako kaže, potvrdio američki emisar za Zapadni Balkan Gabriel Escobar.

"Što se tiče razaranja odnosa između dvije vlade, ne dva naroda, Escobar i svi američki zvaničnici su bili oprezni da prenesu poruku da su između dva naroda, odnosno američkog i kosovskog, odnosi i dalje odlični, ali da ova vlada djeluje bez koordinacije sa vladama najvažnijih međunarodnih partnera, odnosno SAD i EU. Odnosi sa vladom su ozbiljno narušeni, ali ne i odnosi između dva naroda", rekao je Mustafa.

Na konferenciji za novinare, Mustafa je Kurtijevu vladu nazvao vladom stažista.

"Kao LDK smo ranije izjavili da je ovo vlada pripravnika, odnosno vlada zvaničnika koji nemaju iskustva, viziju, nemaju pojma kako upravljati državom i to je najveća katastrofa. Posljedice nedostatka znanja i iskustva u upravljanju, da ne govorimo o ostalim stvarima, jasno vide građana Kosova, ali međunarodni partneri", rekao je Mustafa.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online