Ukoliko ih stvarno ima

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Besian Mustafa izjavio je da vlada ne treba da drži u tajnosti nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom jer isti dokument ima i Srbija, "izazivajući" premijera Albina Kurtija da objavi svoje komentare na evropski nacrt, za koje je rekao da je poslao Evropskoj uniji, ukoliko ih stvarno ima, prenosi Teve 1.

Mustafa kaže da ne vjeruje u Kurtijevu izjavu dok ne vidi komentare koje je poslao.

"Gdje su te primjedbe? Da li ih je neko video?... Kakva povjerljivost, riječ je o dokumentu za koji je Kurti rekao da ne može da ga dijeli sa poslanicima i medijima na Kosovu, ali isti dokument ima Aleksandar Vučić u Srbiji. Pa kako ovaj dokument može da bude tajna, kako da se ne dijeli sa drugim stranama na Kosovu, političkim partijama, medijima, građanima, ali može sa Vučićem", kazao je Mustafa.

Dodaje da mu je takva izjava Albina Kurtija nejasna i besmislena.

"Nije tajni dokument, ako ga ima i Srbija, kako može da bude tajni dokument. Drugo, ako je Kurti dostavio komentare Briselu na taj nacrt statuta, neka ih podjeli, ako ne sa poslanikom, neka ih preda medijima. Najzad, neka ih postavi na Facebook. Izazivam Kurtija da svoje komentare na nacrt statuta objavi na svom Facebooku, da vidimo kakve je komentare dao na taj dokument. Do tada, ja i svi ostali smatramo da nije dao nijedan komentar", rekao je Mustafa za Teve 1.

Kurti je ranije kazao da je poslao komentare na nacrt statuta Zajednice, ali da zbog povjerljivosti nacrta, ne može da govori o svojim primjedbama i kritikama.

Izvor: Kosovo online/Teve 1