Sumnja!

Advokat Ardian Bajraktari rekao je da racije Specijalizovanih vijeća Kosova u Hagu, koje se nerijetko dešavaju "na određene istorijske datume kao što su nezavisnost Kosova i Epopeja OVK", ostavljaju sumnju kome ovaj sud služi, prenosi Gazeta Express.

Bajraktari je kazao da su Specijalizovana vijeća Kosova u Hagu veoma netransparentna o svom radu u odnosu na građane i javnost na Kosovu.

"Vanredno su netransparetntni i po postupku i informisanju javnosti zbog činjenice da takve racije prati samo podatak da je napravljena racija u takvom i takvom mjestu, koje se po mom mišljenju ne može ni nazvati informacijama. Činjenica da se ovakve racije nerijetko dešavaju na takve datume ostavlja prostora za sumnju ili za postavljanje hipoteze kome ovaj sud služi", rekao je Bajraktari.

Bajraktari je rekao da je rad Specijalnog suda u Hagu u zakonskim okvirima.

"Po mom mišljenju, te racije su u mandatu Specijalizovanih vijeća u Hagu, ali nažalost ne znam da li su namjerni ili slučajni. U priličnom broju slučajeva takve pojave se dešavaju na važne datume u našoj istoriji. Ne znam da li su namjerne ili slučajne. Racije su u okviru parametara koje dozvoljava Zakon o specijalizovanim vijećima“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express