State departmant

Zamjenik pomoćnika sekretara za evropska i evroazijska pitanja i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar boraviće od 10. do 18. marta u posjeti Belgiji, Kosovu, Austriji i Crnoj Gori, a u okviru posjete Kosovu, kako je najavljeno iz State departmenta, sa predstavnicima Vlade Kosova razgovaraće o dijalogu između Kosova i Srbije i odluci CBK o ukidanju dinara.

Kako su saopštili iz State departmenta tokom boravka u Belgiji, specijalni predstavnik Escobar sastaće se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom i drugim zvaničnicima Evropske unije i Natoa kako bi razgovarali o naporima za unapređenje reformi koje će doneti trajni mir, stabilnost i prosperitet regionu Zapadnog Balkana.

Na Kosovu će se sastati sa liderima Vlade Kosova, civilnim društvom i zajednicama kosovskih Srba sa namjerom da istakne kontinuiranu snažnu podršku Sjedinjenih Država Dijalogu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, koji vodi EU.

"Specijalni predstavnik će održati sastanke o uticaju novih propisa Centralne banke Kosova na gotovinsko poslovanje i podstaći korake kako bi se osiguralo da potrebe građana Kosova budu zadovoljene u potpunosti i bez prekida", navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online