Velika šteta

Izvršni direktor "Demokratija počinje ovdje" Shemsi Jashari kazao je da je posjeta izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka signal insistiranja EU i SAD da se hitno riješi pitanje zabrane dinara, prenosi Gazeta Blic.

"Lajčakova posjeta Kosovu jasan je signal insistiranja EU i SAD da se hitno pozabave pitanjem zabrane upotrebe dinara i poruka da kada se bavimo tretmanom manjina, odnosno Srba, Kosovo mora da bude oprezno i da koordinira sa svojim saveznicima", kazao je Jashari.

Dodaje da je posjeta pokazala nemoć Vlade Kosova da odbaci teme koje pompezno odbija.

"Za samo nekoliko dana Besnik Bislimi je razotkriven kada je rekao da se o pitanju dinara ne govori u dijalogu", navodi.

Naglasio je da se bez razloga tehničko pitanje kao što je dinar pretvorilo u političko pitanje i dio dijaloga Kosova i Srbije nanevši, kako dodaje, veliku štetu odnosima sa saveznicima i imidžu Kosova na međunarodnom nivou.

"Kosovo nema moć da odbije zahtjeve EU i SAD, stoga mora da postane mnogo odgovornije kad god preduzima radnje koje utiču na odnose sa saveznicima“, izjavio je Jashari.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic