Predsjednik PSD-a

Predsjednik Socijaldemokratske partije (PSD) Frasher Krasniqi izjavio je da je premijer Albin Kurti akcijama u vezi sa zabranom dinara, "još više terorisao srpsku zajednicu bez ikakve potrebe".

Krasniqi je, gostujući na RTV Dukađini, naglasio da svaka takva Kurtijeva akcija, u vezi sa dinarima ili registarskim tablicama, nanosi samo još više štete Kosovu.

Nedavne akcije vlade po pitanju dinara, registarskih tablica ili "raznih drama na sjeveru“, Krasniqi je nazvao "Kurtijevim filmovima", koji imaju za cilj da se u formiranju ZSO ode korak dalje.

"U ovom slučaju, predsjednica nastavlja da igra ulogu koju je uvijek imala kao notar Albina Kurtija. Jednostavno, s vremena na vrijeme, oni koriste različite strategije, ali u stvarnosti su na istoj liniji. Nema razlike ni između Albina Kurtija i Glauka Konjufce“, rekao je Krasniqi.

Kako kaže, prošle su tri godine od trenutka kada je Kurti sa "milošću prihvatio svaki okvir dijaloga".

"U trenutku kada je Kurti stavio tačku na ideju koja je bila mnogo bolja od ZSO, odnosno redefinisanje granica, prihvatio je ZSO. Kasnije je to uradio, takođe deklarativno, prihvatio je potpisivanjem u Ohridu i u Briselu, a danas je Kurti apsolutno odobrio primjenu u lošijoj verziji od one iz 2012. i 2013. Nema sumnje u to. I pored toga, sve ovo što radi kroz akciju oko dinara, potvrđuje da je sproveo ZSO. Želi da ljudi kažu - 'Ovaj je bar pokušao da pokaže suverenitet'", ocjenio je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/RTV Dukadjini