U ekonomskom i političkom smislu

Bivši gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti izjavio je da će Kosovo formirati Zajednicu opština sa srpskom većinom, te da će ona imati i izvršna ovlašćenja. Takođe je ocijenio da je odluka o zabrani dinara "beskorisna".

Ahmeti je dodao da se kosovske vlasti ne bave glavnim pitanjem. 

"Srbi na Kosovu ne prihvataju situaciju u kojoj se nalaze i državu Kosovo kao svoju državu. Da bi se prilagodili, oni misle da treba da imaju prostor za odlučivanje više od drugih i da treba da napravite udruženje koje će, po mom mišljenju, sigurno imati izvršna ovlašćenja", rekao je Ahmeti. 

On je prokomentarisao i odluku CBK da zabrani promet dinara, rekavši da je to "beskorisna odluka kako u ekonomskom, tako i u pravnom i političkom smislu".

"Beskorisna odluka u ekonomskom, pravnom i političkom smislu. Prvo, oni su se izložili veoma lošoj stvari, naš Ustav kaže da zemlja mora da ima valutu, zakon o CBK kaže da će to biti određeno zakonom, ne piše euro. Drugo, svi elementi koji se proglašavaju ne stoje. I konačno, javne politike imaju predvidljivost, pa je dobro da se građani upoznaju sa onim šta će se desiti. Ne možete reći da od danas euro više ne važi", naglasio je Ahmeti.