Alarmantno!

Članica Predsjedništva Demokratskog saveza Kosova, Sibel Halimi, reagovala je nakon hitnog sastanka u petak koji je sazvala Komisija za javnu upravu, lokalnu samoupravu, medije i regionalni razvoj, o kojem su izvestili članovi Nezavisne komisije za medije.

Halimi je istakla da jezik kojim se poslanici vladajuće partije obraćaju članovima Nezavisne komisije za medije podsjeća na komitete Envera Hoxhe, što je alarmantno.

„Do kraja mandata ove vlade, jedini ostvarivi rezultat će biti zauzimanje svih nezavisnih institucija. I, nažalost, nikome nije kasno, jer ova država potpuno klizi ka diktaturi, čije se posljedice još nismo suočili, a videćemo ih kasnije, kada se i sama pomisao bude kontrolisala! Akcije vlasti su više od političkih intervencija, to su diktatorske akcije“, naglasila je ona.

Halimi je u odgovoru istakla da se cela ova drama dešava ironično, u kuci demokratije, u Skupštini Republike Kosova.

„Za manje od četiri sata, sastanak koji su pojedini poslanici VV iz Odbora za državnu upravu, lokalnu samoupravu, medije i regionalni razvoj proglasili vanrednim, alarm je koji treba da probudi svijest svih o opasnom trendu stranke na vlasti ka disciplinovanju i kontroli svakog pokreta koji ne odgovara njihovom diktatu, kroz vređanje i nasrtaj na dostojanstvo pojedinaca“, naglasila je ona.