Poslanica LDK-a

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi izjavila je da Vlada treba da uzme u obzir izjave predstavnika EU i SAD o ukidanju dinara i zatvaranju opština i razmisli, prenosi Gazeta blic.

„Nedavne izjave predstavnika SAD i EU koje imaju za motiv nedavne odluke Kurtijeve vlade o zatvaranju paralelnih opština i nevladinih organizacija treba shvatiti sa velikom ozbiljnošću i treba odmah da se osvrne ova vlada, koja, u nedostatku koordinacije sa našim saveznicima, izaziva nove tenzije i pogoršanje situacije na sjeveru Kosova“, rekla je Krasniqi.

Ona je naglasila da se LDK zalaže za proširenje suvereniteta na svaki dio Kosova, ali da takve akcije moraju biti koordinisane sa međunarodnim partnerima.

„Mi se zalažemo za proširenje suvereniteta na svaki dio teritorije naše zemlje, ali takve akcije moraju biti u punoj koordinaciji sa našim partnerima, SAD i EU, posebno u ovom periodu kada se čini da je situacija sve više delikatna u sjevernim opštinama. Zato ponavljam da bi trebalo hitno Vlada da razmisli, u skladu sa zabrinutošću naših saveznika“, izjavila je Krasniqi.
 
Izvor: Kosovo Online/Gazetablic