Politikolog Nexhmedin Spahiu zatražio je smrtnu kaznu za osumnjičene za ubistvo 18-godišnjeg Podujevčanina Lulzima Fejzullahua kojeg su dvojica maloljetnika 14. januara pregazila automobilom i potom ga na smrt pretukla.

Spahiu je naglasio da dvojica osumnjičenih za ubistvo, koji imaju 16 i 17 godina, zaslužuju da se "obese nasred trga". On je to rekao u komentaru na objavu advokata Tome Gashija, koji je zatražio vraćanje smrtne kazne.

"U potpunosti se slažem. Na primjer, za ove koji su ubili ovo 18-godišnje siroče kazna bi trebala da bude "vješanje usred grada“, rekao je Spahiu.

Sa druge strane, novinar Vehbi Kajtazi usprotivio se pozivima na smrtnu kaznu za maloljetnike osumnjičene za ubistvo. U reakciji na društvenim mrežama, Kajtazi je rekao da država ne treba da bude ubica, kao što su pojedinci.

"Masovni zahtjevi za smrtnom kaznom za maloljetnike ne dolaze iz posvećenosti pravdi, već iz želje za krvlju i osvetom. Ovi zahtjevi proizvode nasilne i ubilačke pojedince jer društvo želi da rješava probleme na nasilan način“, rekao je Kajtazi.

Lulzima Fejzullahua su napadači prvo udarili automobilom, a zatim ga brutalno pretukli bejzbol palicom. Mladić je sahranjen u nedjelju dok policija još istražuje slučaj.

U međuvremenu, predsjednik Opštine Podujevo, Shpejtim Buliqi, je ovim povodom za danas je sazvao vanredni sastanak Opštinskog veća za bezbjednost zajednice koji će za temu imati "Opštu bezbjednosnu situaciju u Opštini Podujevo".