Nepravedno

Predsjednik opštine Zvečan Ilir Peci ocjenio je da je pokrenuta peticija građana za njegovu smjenu nepravedna zato što su, kako kaže, izbori u toj opštini bili "demokratski i prihvaćeni od strane međunarodne zajednice".

Komentarišući veliko interesovanje građana da potpišu peticiju za njegovu smjenu, Peci je za Ekonomiju onlajn rekao da će sačekati završetak tok procesa s obzirom na ograničen rok za prikupljanje potpisa.

"Danas je pokrenuta peticija za smjenu predsjednika opštine Zvečan. Čini se da postoji veliki broj zainteresovanih koji još potpisuju peticiju, ali imaju određeno vrijeme za to. Vjerujem da imaju dovoljno vremena da se vidi ishod", rekao je Peci.

On je naveo da su izbori na kojima je izabran bili demokratski i prihvaćeni kako od lokalnog, tako i međunarodnog faktora zbog čega zahtjev za smjenu smatra nepravednim.

"Mislim da to uopšte nije fer, odnosno to su bili demokratski, slobodni izbori koje su prihvatili i domaći i međunarodni politički faktori. Ipak, vlada je ovako odlučila, pa da vidimo šta će biti", rekao je Peci.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online