Poslanik AAK-a

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Besnik Tahiri ocjenio je da je Kosovo „zemlja u kojoj su najniže plate i najviše cijene električne energije“.

Tahiri je na Facebooku, pišući o načinu upravljanja trenutne Vlade, naveo da su penzije na Kosovu na nivou socijalne pomoći, kao i da Kosovo, kojem nedostaje radna snaga, ima najnižu minimalnu zaradu u regionu – 170 eura.

„Zemlja gdje su kapitalna ulaganja iz državnog budžeta sa oko 60 odsto orijentisana na četiri opštine vladajuće partije (Samoopredjeljenje) koje pokrivaju samo 15 odsto teritorije i 12 odsto stanovništva“, napisao je Tahiri.

Prema njegovim riječima, Kosovo je jedino u regionu gdje građani još uvijek nemaju zdravstveno osiguranje, gdje je nivo dostupnosti prema PISA standardima najniži u regionu, gdje nije realizovan nijedan strateški strani projekat i investicija.

„Tamo gdje rukovodstvo provede tri uzastopne godine na međunarodnom nivou u dijalogu sa političkom platformom ‘nepregovaranja’, gdje su sankcije i ukidanje viza i dalje glavna tema u Vladi“, napisao je on.

Tahiri je dodao da veliki broj zakona ne prolazi ocjenu ustavnosti od strane Ustavnog suda Kosova.

Ocjenio je da su sve pohvale vlasti na sinoćnjem sastanku sa izvestiteljkom Evropskog parlamenta za Kosovo Violom von Cramon, u stvari prazne riječi.