Policija upotrebila oružje

Policijski službenici tokom obavljanja dužnosti, danas oko 12.40 časova u selu Suvi do-Sjeverna Mitrovica, prilikom pokušaja zaustavljanja sumnjivog automobila radi kontrole, vozač se nije zaustavio, već je autom udario jednog policajca.

"U situaciji kada je život policajaca bio ozbiljno ugrožen, kako bi zaštitili svoj život i stavili situaciju pod kontrolu, policijski službenci su bili prinuđeni su da koriste vatreno oružje", navedeno je u saopštenju Policije Kosova i  istaknuto da je u ovom slučaju povređen policajac (udario ga je automobil), dok zbog upotrebe oružja, nema podataka o povređenim licima.

"Vozač automobila (osumnjičeni) uspio je da izađe iz vozila i pobjegne u nepoznatom pravcu. U automobilu je pronađena droga za koju se sumnja da je marihuana (1,5 do 2 kg)", kaže se u saopštenju.

Policijske jedinice, uključujući službenike Jedinice za istraživanje trgovine narkoticima, došle su na mjesto događaja. Slučaj vodi policija u koordinaciji sa pravosudnim organima, preduzete radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja i uhapšeni osumnjičeni.