Konzumiranje narkotika

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici započelo je istragu nakon što je u javnosti objavljen snimak zamjenice gradonačelnika Leposavića Dragane Miletić kako, navodno, konzumira drogu u objektu opštine, prenosi Telegrafi.

Tužilaštvo je saopštilo da je istraga pokrenuta zbog krivičnog djela "neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihoaktivnih i sličnih supstanci“.

"Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštava da je u vezi sa objavljivanjem video snimka portala "Nacionale" 29. januara 2024. godine, radi razjašnjenja svih činjenica i okolnosti, ovlastilo policiju Kosova - Upravu za istragu trgovine narkoticima (DHTN) Priština, da preduzme sve istražne radnje u vezi ovog slučaja. Radi se o umješanim licima koja se vide na objavljenim video snimcima, uključujući identifikaciju svih lica, zatim prikupljanje dokaza – video snimaka portala "Nacionale", i drugih relevantnih dokaza koji su neophodni za istragu i rasvetljavanje ovog slučaja“, navodi se u saopštenju.

List "Nacionale" objavio je juče video-snimke na kojima se vidi zamjenica predsjednika opštine Leposavić Dragana Miletić kako, navodno, konzumira narkotike u prostorijama Opštine. Čini se da je jedan od snimaka napravljen u jednom od kupatila u opštini Leposavić.

Na drugom snimku vidi se kako Miletić navodno uzima drogu u opštinskim kancelarijama, zajedno sa još jednim radnikom.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi